Selecteer een pagina

                       Heimansbuurt nabij 2
                    Alphen aan den Rijn

Koopsom

vanaf € 650.000,- v.o.n.

 

  Algemene informatie

Heimansbuurt nabij 2 – bouwkavel, 2401 LV  Alphen aan den Rijn 

Object: Bouwkavel
Perceel: 754 m²
Inhoud woning: 600 m³

 

Bouwkavel

 

Omschrijving

√ toplocatie aan de Heimanswetering
√ vrije uitzichten over het water én de polder
√ jachthaven in de nabije omgeving
√ centrale ligging nabij alle grote steden in de Randstad

MET RECHT EEN BUITENKANS!
Fraaie, op een absolute toplocatie gelegen bouwkavel. Uw eigen oase direct aan het vaarwater, rustig tussen het centrum van Woubrugge en Alphen aan den Rijn gelegen. Een buitenkans om naar eigen inzicht uw energiezuinige droomhuis te realiseren!

Het kenmerkende van deze kavel is de fraaie ligging met vrije uitzichten over het water én de polder. Een geweldige plek om te wonen, te relaxen en te genieten van de omringende natuur.

Toch bent u met de auto binnen 20 minuten in Amsterdam en met de fiets binnen 10 minuten in Alphen aan den Rijn. Een jachthaven en de ‘Vrouwgeestmolen’ liggen in de nabije omgeving.

Aan de Heimanswetering mag niet worden afgemeerd. Een aanvraag voor een insteekhaven kan worden gedaan bij de Provincie Zuid-Holland. 

Mogelijkheden voor de bouw van uw droomhuis
  • Binnen het aangegeven bouwvlak van circa 280 m² kunt u uw droomhuis realiseren.
  • De bouwhoogte bedraagt maximaal 10 meter en de goothoogte maximaal 6 meter. De inhoud van de woning mag maximaal 600 m³ bedragen, exclusief onderkeldering. De voorgevel van de woning dient aan de weg te worden geplaatst. De breedte van de woning dient ten minste 7 meter te bedragen.
  • Daarnaast zijn er vrijstaande bijbehorende bouwwerken toegestaan met een gezamenlijk grondoppervlak van maximaal 50 m² en een goothoogte van maximaal 2,5 meter. Het voornoemde is exclusief de vergunningsvrije bouwmogelijkheden. Meer informatie over de mogelijkheden van de bouw van een woning kunt u vinden in het bestemmingsplan en de brochure ‘vergunningsvrij bouwen’. U kunt daarnaast ook de deskundige van de gemeente Alphen aan den Rijn raadplegen.
Algemeen
  • Bouwkavel; kadastraal bekend als gemeente Oudshoorn, sectie A, nummers 1737 en 1739. De oppervlakte is totaal groot 754 m².
  • De juridische levering zal plaats vinden ten kantore van Limes Netwerk Notarissen.
  • Tot zekerheid van nakoming van de verplichtingen van koper, zal door koper een bankgarantie worden gesteld van 10% van de koopsom.
Bestemming

De bouwkavel vormt onderdeel van het bestemmingsplan ‘Herbestemmen sierteelt buiten de contour 2021’, welke op 16 juni 2022 is vastgesteld. De kavel heeft hierin overwegend de bestemming ‘Wonen‘ gekregen, waarbij er een bouwvlak is aangeduid. Het resterende deel aan de westzijde van het perceel wordt aangemerkt als “Tuin”. De kavel heeft tevens de dubbelbestemming “Waarde – Archeologie 3” en “Waterstaat–Waterkering”.

Ter plaatse van de aanduiding “Tuin” aan de westzijde van de kavel dient een openbaar toegankelijk bankje te worden gerealiseerd en in stand worden gehouden.

Aan de zuidzijde van de kavel is een strook bestemd als ‘Groen’ (behoort niet tot het eigendom van de kavel), deze wordt ingericht als boomgaard.

Niet te vergeten
  • Koper dient zelf te zorgen voor de inritvergunning en omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning.
  • De nutsvoorzieningen dienen voor uw rekening en risico worden aangelegd/aangesloten.
  • Er is een bodemonderzoeksrapport (“schone grond verklaring”) beschikbaar.
  • Op de locatie van de bouwkavel waar de woning kan worden gerealiseerd was een voormalige boerderij. In de ondergrond van de kavel bevinden zich puinresten.

Ziet u zichzelf hier al wonen?
Maak uw dromen waar en informeer naar de mogelijkheden om in de rust en ruimte aan de Heimansbuurt uw eigen exclusieve woning te ontwikkelen. Neem contact op voor de mogelijkheden. U kunt de kavel bekijken, sfeerproeven of uw vragen stellen aan onze makelaar.

Kijk voor de dronebeelden op funda.nl

  Fotogallerij

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend advies?
Neemt u contact met ons op.