Selecteer een pagina

Molenkolk 4
Boskoop

Algemene informatie

Molenkolk 4, 2771 WE Boskoop

Object: Vrijstaand woonhuis en boomkwekerijbedrijf
Perceel: 1.13.75 hectare
Inhoud woning: 590 m³

 

Bouwkavel

 

Algemeen

Vrijstaande 5 kamerwoning met terras, siertuin en buiten jacuzzi en boomkwekerijbedrijf met opstallen en voorzieningen, gelegen in het buitengebied van Boskoop.

Omschrijving woning

De vrijstaande woning (plattelandswoning) is gebouwd in 1976 en heeft een woonoppervlakte van circa 159 m² en een inhoud van circa 590 m³. De huiskavel is 700 m² groot en bestaat uit erf en ondergrond. De woning is gelegen buiten de bebouwde kom en is aangesloten op alle nutsvoorzieningen. De woning is bereikbaar via het pad van de boomkwekerij. De huiskavel is eenvoudig te vergroten door een gedeelte of de gehele bijbehorende kwekerij in te zaaien met gras. 

De omgeving bestaat uit een boomkwekerijgebied met woonhuizen en bedrijfsgebouwen, afgewisseld met water.

De woning bestaat uit een systeembouwconstructie (‘Haring-Hoogervorst’) met stenen buitengevels, regelwerk met isolatie en asbesthoudende cementplaat aan de binnenzijde en houten kopgevels. Grotendeels houten begane grond- en verdiepingsvloeren. De woning heeft een zadeldak gedekt met pannen. De woning is voorzien van aluminium kozijnen met overwegend dubbel glas. De woning is verwarmd middels een combiketel (2000).

De woning heeft de volgende indeling:

Begane grond:
Via de voortuin bereikt u de voordeur, die toegang geeft tot de begane grond van de woning. Entree met meterkast, toiletruimte met hangend toilet en fonteintje, trapopgang naar de eerste verdieping, toegang tot de slaapkamer, de badkamer en de woonkamer met afgesloten keuken en bijkeuken. De badkamer is voorzien van een ligbad en wastafelmeubel.

De woonkamer heeft veel lichtinval met uitzicht over de voor- zij- en achterzijde van de woning, het aanwezige schoorsteenkanaal is afgesloten. De keuken is gelegen aan de achterzijde van de woning. De keuken biedt toegang tot de bijkeuken. Deze ruimte is voorzien van de opstelling c.v.-ketel, de witgoedaansluitingen en wasbak. Vanuit de bijkeuken heeft u toegang tot de tuin.

Eerste verdieping:
Via de vaste houten trap bereikt u de overloop met vide. Op de eerste verdieping zijn 2 ruime slaapkamers en een 3e kleinere slaapkamer gelegen.

Rondom de woning is de siertuin gelegen, voorzien van terras, gazon en houten berging met opstelling jacuzzi.

Het woonhuis is voorzien van energielabel D.

Omschrijving kwekerij

De boomkwekerij is zelfstandig ontsloten op de openbare weg. De oppervlakte van de kwekerij is groot 1.06.75 hectare en omvat nauwelijks oppervlaktewater. Op de boomkwekerij is een bassinsloot gesitueerd.

Drainage:  onderbemaling, voorzien van put en pomp
Beschoeiing:  aan de oostzijde bestaande uit perkoenpalen met asbesthoudende golfplaten en aan de voorzijde/westzijde hardhouten palen met houten planken 

Opstallen en voorzieningen

Bedrijfsgebouw- / glazen kascomplex
Bedrijfsgebouw- / glazen kascomplex, heeft een bruto oppervlakte van circa 2.304 m², bestaande uit:

Bedrijfsgebouw
Het bedrijfsgebouw is groot circa 154 m², afmetingen circa 12 x 12,80 meter, opgebouwd uit 4 kappen, goothoogte circa 3,2 meter, traliespanten van 9,6 en 3,2 meter. Het bedrijfsgebouw is gedekt met asbesthoudende cementplaten, gevels van halfsteens borstwering met daarboven glas in aluminium. Het bedrijfsgebouw is verhard met gestort beton en onder andere voorzien van een werkruimte en separate pompruimte.

Glazen kas
De glazen kas is groot circa 2.150 m², opgebouwd uit 8 kappen, traliespanten van 6,4 meter, goothoogte circa 3,2 meter. De glazen kas is verdeeld in 3 afdelingen. De stekruimte is voorzien van dubbel glas. De glazen kas is onder andere voorzien van containerveld met overgewasberegening, schermdoek en paden van gestort beton.

Schermhallen met containerveld
Containerveld noordoostzijde (kleine hoek), groot circa 170 m², bestaande uit gronddoek op lava, schermhal van gegalvaniseerde buisconstructie met los doek, hoogte circa 1,2 meter.

Containerveld noordwestzijde, groot circa 1.200 m², bestaande uit gronddoek op lava, schermhal van gegalvaniseerde buisconstructie met los doek, hoogte circa 2,5 meter.

Containerveld, totaal groot circa 5.430 m², bestaande uit gronddoek op lava, afwatering via buisgoot naar bassinsloot, recirculerend. Schermhallen bouwjaren 2015 en 2022, bestaande uit gegalvaniseerde buisconstructie, traliespanten van 6,4 meter, met elektrisch schermdoek, trek- en duwsysteem met noodstop, hoogte circa 3 meter.

Verhardingen
Totale grootte circa 965 m², gesitueerd als oprit, autopaden en dwarspaden, bestaande uit betonplaten en gestort beton.

Watersilo
Inhoud circa 500 m³, gelegen op een onderheide betonplaat.

Bestemming

Het geheel is gelegen binnen het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied’, welke op 30 juni 2011 is vastgesteld door de gemeenteraad van Boskoop. Het object is hierin aangeduid als ‘Agrarisch’, een strook aan de oostzijde is aangeduid met dubbelbestemming “Waterstaat – Waterkering”.

In het vijfde wijzigingsplan is de bedrijfswoning omgezet naar een plattelandswoning.

Daarnaast zijn de volgende parapluplannen op het object van toepassing:
–           Cultuurhistorie
–           Parapluplan Archeologie
–           Parapluplan Parkeren

  Fotogallerij

    Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend advies?
    Neemt u contact met ons op.