Selecteer een pagina

Onze diensten

   Expertise

Jacobs Advies & Makelaardij is als makelaarskantoor voornamelijk actief in de boomkwekerijbranche. Met onze ruime kennis en ervaring zijn we het juiste kantoor voor alle agrarische objecten, (landelijke) woningen, bouwkavels, bouwrechten/-contingenten, bedrijfsmatig onroerend goed die u wilt aan- of verkopen.

Ook als u te maken krijgt met pacht, huur en verhuur, onteigening of een gebied wilt herstructureren zullen onze adviezen doorslaggevend zijn voor uw beslissingen.

Jacobs Advies & makelaardij is compleet in dienstverlening, deskundig in aanpak en creatief in uitvoering. De makelaardij in onroerend goed, met name die voor de boomkwekerij, vraagt immers veel expertise. Kennis van juridische aspecten, maar ook oog voor de economische kant van de zaak.

   Taxaties

De agrarische sector is voortdurend in beweging. Taxeren is bij agrarische bedrijven dan ook geregeld aan de orde. De bank, de gemeente, de familie, de fiscus- allemaal willen ze op een bepaald moment de juiste waarde weten. Ook in het kader van vergroting, vorming van een maatschap/VOF of herwaardering onroerend goed is taxatie een voorwaarde, al is het alleen al voor de financiering.Agrarisch taxeren is een specialisme van Jacobs Advies en Makelaardij. Onze taxateur kent alle ins en outs van het sierteelt gebied; hij heeft verstand van grondsoorten, plantopstanden, afwatering, vergunningen, ruimtelijke ordening, prijzen, ontwikkelingen in de agrarische sector en ga zo maar door. Onze deskundige beantwoordt tevens vraagstukken, waarop een ‘gewone’ woningmakelaar vaak geen antwoord heeft. Onze taxateur is gecertificeerd en in het register van NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) opgenomen.

Jacobs Advies en Makelaardij maakt een gedegen en compleet taxatierapport, volledig toegespitst op het doel van de taxatie, indien gewenst in overleg met uw accountant.

 

Deskundig in aanpak, creatief in uitvoering!

   Advies

Jacobs Advies & Makelaardij geeft inzicht in financiële verhoudingen, maar heeft ook fiscale knowhow. Vragen over in- en uittreden van vennoten, overhevelen naar privé, wijzigingen bestemmingsplan, onze expertise stellen wij graag ter uwer beschikking.

Met onze kennis en ervaring zijn we net zo goed adviseur als makelaar. Een adviseur die altijd voor u klaar staat. Die weet dat er een wereld schuil kan gaan achter koele cijfers. En die de taal van de ondernemer in de boomkwekerij spreekt. Dat maakt Jacobs Advies & Makelaardij B.V. tot een uniek kantoor.


Van bedrijfswoning naar plattelandswoningWanneer u uw bedrijfswoning wilt omzetten naar een burger- of plattelandswoning neemt Jacobs Advies & Makelaardij de zorg uit handen en regelt het traject tot bestemminswijziging. Wij hebben goed contact met de gemeente en volgen alle ontwikkelingen nauwlettend, waardoor we voor een correcte afhandeling van het traject kunnen zorgdragen. Met de omzetting van uw bedrijfswoning heeft u nu de zekerheid dat de woning verkoopbaar is aan een particulier. De kwekerij en de woning kunnen nu los van elkaar verkocht worden.

Ruimte-voor-Ruimte regelingWilt u stoppen met uw bedrijf en denkt u dat de Ruimte-voor-Ruimte regeling voor u aantrekkelijk kan zijn?Jacobs Advies en Makelaardij is nauw betrokken in de advisering van “Ruimte-voor- Ruimte”-regelingen. Het principe kan uitkomst bieden voor agrarische ondernemers die willen stoppen met hun bedrijf. Deze Ruimte-voor-Ruimte regeling houdt in dat in ruil voor de sanering van kassen, kwekerijgrond of agrarische bedrijfsgebouwen in het buitengebied, de gemeente kan toestaan dat op diezelfde of op een andere locatie binnen de gemeente een burgerwoning kan worden gebouwd. Hierbij wordt de kwaliteit van het buitgebied verhoogd. De Ruimte-voor-Ruimte regeling kan ingezet worden voor de stoppende kweker maar ook voor mensen die hun (droom) woning willen ontwikkelen.

Dit heeft geleid tot een diverse mooie projecten. 
De projecten variëren van klein, de sloop van een kleinschalige kwekerij of een schuur met een enkele bouwkavel als compensatie, tot grootschalig, waarbij veelal de bouwrechten van meerdere eigenaren worden gecombineerd tot een fraai project.

Jacobs Advies & Makelaardij is de specialist als het gaat over de Ruimte-voor-Ruimte regeling en verzorgt graag het complete traject voor u als (stoppende) kweker. Jacobs Advies & Makelaardij begeleidt u zowel bij de bestemmingsplanwijziging tot de aanvraag en verkoop van het bouwrecht.

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend advies?
Neemt u contact met ons op.